Beskrivelse Om netstedet Nyheder Mailingliste
Billedkunst
Litteratur
Historie/Samfund
Film/Medier
Bøger/Biblioteker
Sprogproduktion
Universiteter
Ferie/Fakta
Internet
Aktuelt
Slotte
Frankofoni

Alt om Frankrig


danske sider om .fr
Litteratur generelt - e-tekster
Gallica
Et af de mest kendte og anerkendte litterære netsteder med tekster fra middelalderen til det 20. århundrede hvor bl.a. originalmanuskripterne til Prousts Le Temps retrouvé kan læses i facsimile. Omfangsrige biografier, originalbilleder, litteraturhistoriske oversigter og kommentarer.

Frantext
Et mastodontisk projekt. Her kan man foretage fritekstsøgninger i mere end 1500 af de mest kendte franske værker, bl. a. Proust, Baudelaire, Saint-John Perse. Har du glemt på hvilket sidetal Emma Bovary møder Rodolphe? Eller ønsker du at vide hvor mange gange ordet "ennui" forekommer i Les Fleurs du Mal - for ikke at sige i hvilke digte - så har du fundet det rigtige sted. Alle ord er lemmatiserede (karakteriseret efter kategori såsom substantiv, verber, etc.) hvilket gør det muligt at foretage statistiske søgninger.

ABU
En fin litteraturdatabase med både kendte og mindre kendte forfattere. Teksterne der kan læses i sin helhed og hvori der kan søges på kryds og tværs, er etableret af velrenommerede humanister. Læs tekster af Baudelaire, Flaubert, Huysmans, Molière, Pascal, Maupassant og Rabelais.

Auteurs A-Z
Her finder man en række links til netsteder, der har koncentreret sig om enkelte forfattere.

Athéna
Athéna har en fin samling af litterære og filosofiske on-line tekster hvoraf de selv har etableret en del af dem, men hvor de også henviser til andre netsteders databaser. Tekster af: Balzac, Descartes, Victor Hugo, Lamartine, Rabelais, etc.

Bibliothèque électronique de Lisieux
Her findes mange on-line tekster, men udvalget synes mere eller mindre tilfældigt. Teksterne er hovedsageligt af mindre kendte forfattere hvorfor netstedet mest vil interessere den bibliofile connaisseur.

Weblettres
Weblettres er en linksamling til sprog, litteratur og kultur. Her findes mange spændende muligheder for gymnasielæreren, der er på jagt efter undervisningsmateriale. Klik på rubrikken Lycée.


Senest opdateret: 10. september 2006